Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika
Belpolitika
Közgyűlés - egyesületi használatba kerül több sportcsarnok... Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 08.

ImageÜnnepélyes pillanatokkal kezdődött Székesfehérvár Közgyűlése, ugyanis címzetes óvodavezetői címet kapott Balogh Andrásné a Pozsonyi Úti Óvoda és Kovács Lászlóné a Püspökkertvárosi Óvoda volt vezetője. Az elismeréseket dr. Cser-Palkovics András polgármester adta át. Eredménytelen lett a Vörösmarty Színház igazgatói posztjára kiírt pályázat, viszont minden olimpiai kvótát szerzett fehérvári sportoló felkészülését támogatja a város. Döntött a testület a sporttámogatási rendszer ismeretében három sportlétesítmény használatba adásáról is.

Tovább...
 
Egészségnap az Öreghegyen Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 08.

ImageEgészségnapot szerveznek szeptember 10-én, szombaton az Öreghegyen. A városrész Pozsonyi úti fitnesztermében sokféle szűréssel, tanácsadással és mozgáslehetőséggel várják az érdeklődőket. A rendezvény védnöke Östör Annamária egészségügyi és sporttanácsnok, önkormányzati képviselő.

Tovább...
 
Alaptörvény Asztal a Megyeházán Nyomtatás E-mail
Írta: Dominkó Anita   
2011. szeptember 08.

ImageA Fejér Megyei Önkormányzat is eleget tett az előírásoknak: a Megyeházán bárki elolvashatja az új Alaptörvényt. - erről tartottak tegnap közös sajtótájékoztatót a kormányhivatallal.

Tovább...
 
A Külső Védelmi Terv gyakorlása miatt szólaltak meg a szirénák a városban Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 08.

ImageA Külső Védelmi Terv gyakorlására került ma sor Fehérváron. A városban telepített szirénák kétszer szólaltak meg. A védelmi terv elkészítése minden önkormányzat feladata, ahol veszélyeztető üzem található, a tervet az önkormányzat és a területileg illetékes Katasztrófavédelmi Igazgatóság dolgozza ki. A gyakorlatot Cser-Palkovics András polgármester, a Helyi Védelmi Bizottság elnöke nyitotta meg.

Tovább...
 
Tisztújítás a Fidelitasban Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 08.

ImageA Fidelitas Tisztújító Kongresszusa újból elnöknek választotta Ágh Pétert. Fehérvárról országos alelnök lett Balogh Gergely. Ezt követően megtartották a tisztújításokat a csoportok illetve a megyei választmány is. Székesfehérváron elnök lett Csanády László, alelnökök pedig Polgár Kata illetve Molnár Tamás. Fidelitas Megyei Választmány elnöke Balogh Gergely lett, alelnökként pedig Albrecht Enikő, Róth Péter és Izsák Máté segíti a munkát. A Fidesz Megyei Választmányába Kirinovics Pétert delegálták.

 
Rangos turisztikai seregszemle a Kodolányin Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2011. szeptember 08.

ImageA Kodolányi János Főiskola és az MTA Földrajztudományi Kutatóintézet a Magyar Földrajzi Társasággal és az MTA X. Földtudományok Osztálya Turizmusföldrajzi Albizottságával együttműködve  szimpóziumot tartott a Főiskola Budapesti Oktatási Központjában.

Tovább...
 
Folytatódnak a tárgyalások a Pedagógusok Szakszervezetével Nyomtatás E-mail
Írta: kormany.hu   
2011. szeptember 08.

ImageMindenki érdekelt egy olyan közoktatási koncepció kialakításában, mely a gyermekért van. - hangsúlyozták a résztvevő felek azon a sajtótájékoztatón, melyet megelőzően Hoffmann Rózsa a Pedagógusok Szakszervezetének elnökségével találkozott.

Tovább...
 
Újra Megyekorzó! Nyomtatás E-mail
Írta: Szabó Tibor   
2011. szeptember 07.

ImageMásodik alkalommal lesz Megyekorzó szombaton 8-14 óráig a Megyeháza udvarán. - " Fejlesztéspolitikánk középpontjában áll a vidék és a város összehangolása, a hátrányos helyzetű térségek felzárkóztatása, és az új fejlesztési lehetőségek megragadása. Ebbe illeszkedik Fejér Termék Programunk is, melyből a nagysikerű 2011. évi Megyenapon és az első Megyekorzón itt a Megyeházán is ízelítőt adtunk. Szeptember 10-én, szombaton reggel 8-tól délután 14 óráig várjuk az érdeklődőket. Körülbelül 30 standon lesznek portékák. Újdonság, hogy zöldség, gyümölcs, savanyúság, méz is lesz a kínált termékek között."

Tovább...
 
Régészeti feltárás a murvás parkolóban - az izraelita negyedet keresik Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2011. szeptember 07.

ImageNéhány napja megkezdődött a régészeti feltárás a murvás parkolóban, ezúttal teljes feltárás történik. Az ásatás vezetője Siklósi Gyula professzor elmondta, hogy eddig nem találták meg a városban az izraelita negyedet, pedig volt ilyen. Most azonban úgy tűnik, megvan. A murvás parkoló alatti részen mázas kályhacsempe maradványok, pénzérmék és mintás tetőcserepek kerültek elő, ami gazdagságra utal.

Tovább...
 
Iskolatej Fehérváron az alsósoknak Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2011. szeptember 07.

ImageValamennyi székesfehérvári általános iskola alsó tagozatos diákja részesül a Székesfehérvár Önkormányzata által biztosított iskolatej programból. A városi mellett az egyházi fenntartású intézmények kisdiákjai is naponta kapnak iskolatejet. Dr. Cser-Palkovics András polgármester, Brájer Éva alpolgármester és Mihókné Pluhár Teréz igazgató a Tolnai Utcai Általános Iskolában sajtótájékoztatón ismertette az iskolatej programot és a családokat segítő másik ingyenes önkormányzati szolgáltatást, a családi hírlevelet.

Tovább...
 
Nem vészhelyzet, hanem gyakorlás miatt szólnak a szirénák Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2011. szeptember 07.

ImageA veszélyes anyagokkal foglalkozóknál a kormányrendelet két besorolási kategóriát különböztet meg. A felső küszöbös üzemekkel rendelkező települések önkormányzatai - ilyen Székesfehérvár is a FLAGA LPG ZRt. működése révén - külső védelmi terv készítésére kötelezettek. Ezt háromévente teljes körűen, évente pedig részlegesen gyakorolják is a szakemberek, az esetleges vészhelyzetek könnyebb felszámolása érdekében. Szerdán Székesfehérváron ismét sor kerül egy ilyen gyakorlásra. A program során a városban telepített szirénák kétszer szólalnak majd meg.

Tovább...
 
<< Első < Előző 1541 1542 1543 1544 1545 1546 1547 1548 1549 1550 Következő > Utolsó >>

Eredmények 16974 - 16984 / 20492